donderdag 31 mei 2007

Vormen de moslima's een vijfde colonne voor SP.A, CD&V en Spirit ?

Als we op het hoofddoekendebat mogen afgaan zitten SP.A, Spirit en CD&V met een (serieus) geloofwaardigheidsprobleem. Verschillende van hun allochtone verkozenen kiezen namelijk gretig de kant van de misnoegde moslima's die wel een hoofddoek willen in openbare ambten. Niet bepaald onverwacht gezien verschillende van de allochtone verkozenen regelrechte excuus-truzen zijn om allochtone stemmen binnen te rijven. Vooral de SP.A lijkt hier deftig in te grossieren.

Enkel Groen! wist garen te spinnen van het hoofddoekendebat in Antwerpen door er een lokaal verkiezingsthema van te maken met voormalige hoofddoekendraagster Meyrem Almaci op kop. De padden van dienst in de verkiezingskorf van de andere partijen zijn: Nahima Lanjri (CD&V), Fauzaya Talhoui (Spirit) en Anissa Temsamani (SP.A) die allen tegen de richtlijnen van hun partij ingaan en nu opeens pleiten voor het toestaan van de hoofddoeken.

Een reden waarom de drie partijen de politica's hun gang laten gaan zou best wel eens kunnen zijn dat ze zogoed als geen aanhang hebben buiten de allochtone visvijver. Electorale lichtgewichten met andere woorden. Wie duidelijk wel tegen de hoofddoeken ingaat zijn Mimount Bousakla (Lijst Dedecker) en Fatna El Maslouhi (Open VLD). Dat beiden door hun principiële houding tegen de hoofddoek stemmen dreigen te verliezen strekt hun tot eer.

Duidelijk wordt echter dat de houding van verschillende allochtonen politica's in dit debat in combinatie met hun mager palmares niet bepaald uitnodigt tot het verder verramsjen van politieke mandaten.

2 opmerkingen:

Flor zei

Is het niet een beetje kort door de bocht om er zomaar van uit te gaan dat deze politici geen aanhang hebben buiten de 'allochtone kiezers'? Ik kan mij zeker terugvinden in de standpunten van bv. Fauzaya TalhAoui (let op de 'A') en ik ben zeker niet de enige.

persoon zei

Inderdaad hetis triestig te zien hoe pepaalde exuus truusen nu het hoofddoek debat aangrijpen om hun stemmen potentiel wat op te krikken....