zaterdag 2 juni 2007

Scheiden doet (nog steeds) lijden voor Bert Anciaux

Met de komende verkiezingen in zicht rakelt Bert Anciaux (Spirit) de ondergang van de VU op om tot volgende stukje te komen:

"Wanneer ik vandaag op de markten rondloop in heel Vlaanderen kom ik nu en dan eens een groep van n-va tegen. Het blijft onwennig. Sommigen waren jarenlang vriend en medestander. Voor sommigen voel ik nog zeer veel genegenheid. Alleen merk ik dat er langs hun kant soms zoveel terughoudendheid is. Wanneer ik ze alleen tegenkom, is de begroeting steeds hartelijk. Wanneer ik hen tegenkom in groep, zijn het de nieuwelingen die de harde toon bepalen.

De wereld staat niet stil. spirit en n-va zijn totaal verschillende partijen geworden. Beide erfgenaam van de VU. Maar wij zijn de progressieve regionalisten geworden en gebleven, de anderen de conservatieve nationalisten. Ooit hadden we met de VU een campagneslogan 'Niet scheiden doet lijden.' We hebben het binnen onze partij aan den lijve mogen ondervinden. Maar ik verzeker je; nu en dan doet 'scheiden' ook 'lijden'."
Dat SP.A/Spirit straks punten zal moeten laten liggen terwijl CD&V/N-VA in het winnende kamp terug te vinden zal zijn heeft uiteraard niets te maken met deze post op zijn blog.

1 opmerking:

Rogier zei

Den Bert! Besten Bert, Ik heb dat progressieve nooit begrepen. Goed gekozen benamingen kunnen de aandacht afleiden, maar kan je er ook betere resultaten mee behalen? Samen iets bereiken in vlaanderen en blijven samenwerken, dat is de basis! Doe je dat niet dan wordt je marginaal.
Rogier