vrijdag 1 juni 2007

Groen! richt open brief aan Aldi

Naar aanleiding van de week van de biologische landbouw (2 tot 10 juni) heeft ijverige bioman Bart Staes (Europees parlementslid Groen!) een open brief geschreven aan de Belgische directie van ALDI. In de brief verwijst Staes naar ALDI Nederland waar sinds 2005 bio producten opgenomen zijn in het assortiment net als in Duitsland. Om de ALDI directie in België te overtuigen ramt hij er ook nog enkele mogelijkheden bij:

  • Eén-op-één vervanging van aardappel, groente en fruit: bepaalde basisgroenten alleen in de biologische variant aanbieden.
  • Interne kruissubsidies: een lagere marge draaien op biologisch voedsel, gecompenseerd door hogere marges op andere producten.
  • Introductiefondsen: het als keten gezamenlijk opbrengen van lagere marges of verliezen totdat een biologisch product door haar kritische groeipunt is gegroeid.
  • ...
Staes verwacht geen antwoord van de keten, "we weten dat ALDI de reputatie heeft van beslotenheid en dat we op dit schrijven wellicht geen officieel antwoord zullen krijgen", maar voegt er aan toe dat het nog maar de vraag is "of dit soort van beslotenheid nog van de tijd is".

Mooi geprobeerd Bart, indien ALDI reageert doen ze aan gratis reclame voor Groen!. We zijn benieuwd...

Geen opmerkingen: